Bezig met laden
Tollius
  • Tollius
  • Menukaart
  • Catering
  • Konings zondag = Super Sunday
  • Contact & Reserveren
    • Vacatures
  • Menu Menu
  • Facebook
  • Instagram

Welkom in Restaurant Tollius.

Wat fijn om uw weer te mogen begroeten in ons Restaurant.

We bieden u de keuze om te genieten van het menu of te kiezen voor onze A la carte gerechten.

In de afgelopen acht jaar tijd heb ik geprobeerd om met mijn kookstijl een stempel te drukken op de gerechten in mijn restaurant.

De grote restaurantgidsen zeggen het na en prijzen Restaurant Tollius om zijn keuken, wijnassortiment en sfeer. Proef en beleef het!


A La Carte KaartMenu Tour de France Juli Lunch bij Tollius Zondag bij TolliusWijnkaart
VorigeVolgende
Voorgerechten
Gerookte zalm €18
Rode biet | Bloedsinasappel | Geitenkaas | Wasabi
Bloemkool  €19
Geitenkaas | Hazelnoot | Zomertruffel
Harderwijkse eend €20
Crispy duck | Pomelo | Pijnboompit
Ossenhaas €19
Hollandaise “Steak tartaar” | Aardappel | Truffel
Tussengerechten  
Comte €18
Gekarameliseerde ui | Rozemarijn | Uienbouillion 
1/2 kreeft “Newburg” €22  
Whiskey | Sherry | Dragon | Tabasco
Krokante Kalfszwezerik €25
Paling | Appel | Witlof | Gember
Coquille  €22
Bloemkool | Vanille | Karamel | Zuurdesem
Hoofdgerechten  
Vangst van de dag €24 
Witte asperge | Wortel-saffraan curry | Kaffir | Atjar
Zeetongfilet €29 
A la Muniere | Zuurkool | Cantharellen | Bruine boter
Kalfs “Blanqette” €28
Zwezerik | Rib eye | Wang | Dragon | Jonge groente
Runderhaas  €26 
Gelakte sukade | Nigiri | Bonito | Bimi
Paddenstoelen €24
Pistache | Ingelegde groente | Kruiden | Soja
Pithivier Kwartel €38
Ganzenlever | Morilles | Doperwten | Asperge 

Nagerechten
Witte chocolade  €16
Vanille | Mango | Citrus | Matcha

Gebakken Ganzenlever €16
Granny smith  | Calvados | Caramel

Selectie van Kazen van Tricht€19
Zeebeer | Appelstroop | Walnoten | Abrikoos

Affogato
| Vanille ijs | Espresso €9

Bij de koffie

Assortiment zoete hapjes (3 items)              €9
Macaron
Verse Madeleine met zure room en framboos
Bonbon van Friandries Kers, Mascarpone en Hibiscus

✉️  Fiets mee door de Franse smaken met ons Tour de France-menu!

Beste fijnproevers,

De Tour de France komt eraan — en bij Tollius fietsen we natuurlijk graag culinair mee met de moeder der culinaire keukens! Niet op de pedalen, maar op het bord. Speciaal voor deze gelegenheid heeft chef Barry een prachtig menu samengesteld, waarin we culinaire tussenstops maken langs de iconische Franse regio’s die de Tour dit jaar aandoet. We serveren dit menu vanaf dinsdag 8 juli!

Tijmen, ons nieuwste keukentalent, bakt voor u tijdens deze Tour de mooiste ambachtelijke pistolets, geserveerd met rillette van het Gasconne varken, afgemaakt met klassieke cornichons. Een heerlijke binnenkomer, en slechts het begin van een reis vol klassieke Franse smaken met een creatieve Tollius-twist.

🍽️ Het Tour de France Menu

Menu

“Steak Tartare”
Ossenhaas | eidooier | Truffel | Bieslook | Kappertjes | Sjalot | Worschester

“Classique Soupe á l’oignon”
Comté | Runderbouillon | Zuurdesem | Ossenstaart | gekarameliseerde uitjes

“Sole a la Meuniére”
Zeetong | Elzasser Zuurkool | Bruine Boter | Brioche | Cantharellen

“Blanquette de Veau”
Kalfs ribeye | Zwezerik | Kalfswang | Dragonsaus | Jonge Groente | Rijst

Menu prijs 59,- per persoon

Was dit alles? Uiteraard niet. Want daarnaast serveren we ook enkele à la carte klassiekers die niet mogen ontbreken:

Onze beroemde Pithivier
kwartel met lever en morilles in bladerdeeg, geserveerd met kwartelsaus.

Steak au Poivre
op Tollius wijze, met intense pepersaus

En uiteraard:
Spéciales Geay oesters
van de Atlantische kust, geserveerd op klassieke Tollius-wijze


🧑‍🍳 Maak kennis met Tollius collega Tijmen

Tijmen staat deze Tour voor het eerst in de schijnwerpers. Met zijn bakkunst en liefde voor de Franse keuken zorgt hij voor een prachtige basis: huisgebakken stokbroodjes, rillette van Gascogne-varken en beurre de Paris om bij weg te dromen.


Reserveer nu makkelijk online uw plekje langs de culinaire route van de Tour de France. Laat u verrassen door klassiekers met een Tollius-twist en ervaar Frankrijk zoals het hoort: smaakvol, puur en met liefde bereid.

Lunchen bij Tollius!

Ja! Het voorjaar is daar, eindelijk! Wel is waar met horten en stoten en zo nu en dan nog wat dipjes, maar, het mag de lente pret niet drukken. We krijgen er culinair ontzettend veel energie van. De zon is als doping op je huid en als een smaakmaker in onze keuken. Want een nieuw seizoen betekent nieuwe producten om meer te koken. We hebben op onze a la carte kaart diverse nieuwe gerechten toegevoegd. 

Vanaf vandaag serveren we onze a la carte gerechten, ook tijdens de lunch. Dus lekker a la carte lunchen bij Tollius tijdens de start van de lente en het voorjaar. We serveren in Juni ook ons izakaya menu tijdens de lunch.  We zijn voor lunch geopend van woensdag tot en met zaterdag vanaf 12u. Reserveren kan online of telefonisch via 0334651793. Geniet mét en bij Tollius, reserveer en tot ziens!

Zondag bij Tollius!

Zondag bij Tollius is vanaf as zonadag weer te reserveren, twee keer per maand. We hebben de volgende datums ingepland staan 13 en 27 April, 11 en 25 Mei en 8 en 15 juni. 

Tollius serveert tegenwoordig a la carte gerechten, maar op de Zondag bij Tollius serveren we een gevarieerd menu van betrouwbare ingrediënten en heerlijke smaken. Barry kookt tijdens hetgeen hij zelf voor handen wil hebben. Hiermee maakt hij 9 gerechten voor slechts €45 per persoon. We ontvangen je tussen 12u en 13u en je gaat naar huis als je culinair voldaan bent. Zondag bij Tollius is een garantie voor een ‘lazy sunday’ met  Barry en zijn zondagteam.
 

Zondag bij Tollius – 

Bentobox
Cecina de Leon | Panne Carasau | Pittige Cornichons
“Roereitje” | Truffel | Bieslook
Nigiri | Ganzenlever | Paling | Soja | Shiso
Blini | Gerookte Zalm | Bieslook | Kruidensla

Menu
Coquilles | Tijgermelk | Komkommer | Rode Peper | Basilicum
Bloemkool | Pittige Pinda | Groene Curry | Kruiden
Gelakte Shortribs | “Aziatische stijl” | Pompoen | Appel | Witlof
“Cornetto” Olde Remeker, | Vijgen | Walnoot
Framboos | Witte Chocolade | Rode Wijn | Basilicum

(Dit menu hierbij boven is een voorbeeldmenu, het menu van de zondag wisselt voortdurend)

Reserveren voor Zondag bij Tollius kan online of telefonisch via 0334651793. We hebben beperkte beschikbaarheid, dus vol=vol. Heel graag tot ziens!
Wijnkaart

Open Wijnen Wit
Arva Naturalis | La mancha |                                    8,-
Sauvignon blanc – Verdejo | 2022                 Fles 40,-
Elegante wijn, tonen van citrus en groene kruiden

Musita | Sicilië | Grillo | 2022                                   8,50
Tropisch fruit, kruidig en frisse afdronk      Fles 42,50

Bodegas Enguera | Valencia | Verdil | 2024          9,-
Zachte en frisse wijn met tonen jasmijn         Fles 45,-

Lowerland | Prieska | Die wonderdraai |              11,-
Chenin blanc-Colombard | 2021                     Fles 55,-
Witfruit gecombineerd met steenfruit en ronde afdronk

Domaine Vendome | Collines Rhodaniennes |   11,50
Viognier | 2023                                                   Fles 57,50
Licht bloemig, rijp fruit en ronde afdronk

Luc Pélaquié | Lirac | Roussanne- Marsanne –    12,-
Grenache blanc | 2023                                      Fles 60,-
Intense en rijke wijn met tonen van geelfruit en
butterscotsch in de afdronk

Rabl | Kamptal | Vinum optimum |                         12,50
Gruner veltliner | 2023                                    Fles 62,50
Elegante wijn met tonen van witfruit gecombineerd
met witte peper en lange afdronk

Open Wijnen Rood
Arva Naturalis | La Mancha |                                          8,-
Tempranillo-Cabernet sauvignon | 2021           Fles 40,-
Rijp donkerfruit met soepele afdronk

Manfredi | Barbera d’asti | 2021                                   8,50
Bosfruit gecombineerd met aardse tonen         Fles 42,50

Amalia | Dolcetto d’alba | Santa Anna | 2023             9,50
Viooltje, kersen, roodfruit en licht aards           Fles 47,50

Rafeal Cambra | Valencia | Monastrell-Cabernet    10,-
sauvignon | 2022                                                      Fles 50,-
Donker zwartfruit met tonen van cacao en koffie

Castelli Martinozzi | Toscane |                                      11,-
Rosso di Montalcino | 2023                                   Fles 55,-
Tonen van kersen gecombineerd met specerijen en lange afdronk

Weingut Hauer | Pfalz | Scharzriesling                        12,-
Durkheimer Feuerberg | 2020                              Fles 60,-
Aantrekkelijke geur met tonen van blauwe bes, iets rokerigs en subtiel houtgebruik 

Open Wijnen rosé
Getariako Txakolina | Hondarubi beltza |2024         9,50
Energieke rosé met limoen en roodfruit               Fles 47,50

 

Contactgegevens

Restaurant Tollius
Utrechtseweg 42
3818 EM Amersfoort
033 465 1793
info@tollius.nl

 

ALGEMENE VOOWAARDEN

Openingstijden

Lunch
Woensdag t/m zaterdag
12:00 tot 14:00

Diner
Dinsdag t/m zaterdag:
vanaf 17.30 tot 23.00 uur

Zondag bij Tollius -  twee keer per maand

© Tollius | Tollius
  • Facebook
  • Instagram
Scroll naar bovenzijde