Welkom in Restaurant Tollius.
Wat fijn om uw weer te mogen begroeten in ons Restaurant.
We bieden u de keuze om te genieten van het menu of te kiezen voor onze A la carte gerechten.
In de afgelopen acht jaar tijd heb ik geprobeerd om met mijn kookstijl een stempel te drukken op de gerechten in mijn restaurant.
De grote restaurantgidsen zeggen het na en prijzen Restaurant Tollius om zijn keuken, wijnassortiment en sfeer. Proef en beleef het!
Kleurrijke Tomaten | Leche de Tigre | Rode Ui
Crispy Duck Salad €24
Ganzenlever | Pomelo | Pijnboonpit | Hoisin
Gember | Bieslook | Sesamolie | Sesamzaad
Geroosterde Bloemkool €21
Verse truffel | Hazelnoot | Geitenkaas
Coquille €22
Kataiffideeg | Yuzu | Verse Truffel | Shiso
King Boleet €24
Zeewolf €27
Asperge | Wortelcurry | Atjar | Sereh | Kaffir
Runderhaas & Sukade €26
Bonito | Gember | Bosui | Rijst
Graangevoerde Ribeye “Beurre de Paris” €79
Morilles | Asperge | Doperwten | Pommes anna
Menu niet zelf kiezen €67
4 hartige Gerechten
Nagerechten
Roodfruit €16
Soepje | Vanille ijs | Limoen | Merengue
Gebakken Ganzenlever €16
Granny smith | Calvados | Caramel
Selectie van Kazen van Tricht€19
Zeebeer | Appelstroop | Walnoten | Abrikoos
Affogato | Vanille ijs | Espresso €9
Bij de koffie
Assortiment zoete hapjes (3 items) €9
Macaron
Verse Madeleine met zure room en framboos
Bonbon van Friandries Kers, Mascarpone en Hibiscus
✨ IZAKAYA NIGHTS✨
DE SMAKEN VAN AZIË BIJ TOLLIUS!
We hebben meer dan goed nieuws zo in het begin van juni! Op veler verzoek keren de Izakaya Nights terug naar Tollius – en deze hele maand juni staat in het teken van Aziatische verfijning en zwoele zomeravonden vol smaakbeleving! Vanaf aanstaande vrijdag 6 juni barst het feest los.
Laat je verrassen door onze culinaire reis langs de highlights van de Aziatische keuken, vertaald naar Tollius-stijl: eigenzinnig, creatief en verfijnd. Denk aan kleine gerechten met grote smaken – perfect om jezelf mee te verwennen. En bij mooi weer? Dan serveren we het hele menu op ons zonnige terras!
🍣 Izakaya Nights – Menu
Een kleurrijke smaakvolle parade van 12 of 15 gerechtjes, waarin streetfood en klassiekers samenkomen in een moderne setting.
Om het mee te starten:
- Edamame boontjes | Spicy doperwt | Knapperige rijstcrackers
- Zeeuwse oester | “Miau-ui salsa” | Citrus | Chilli
- Hollandse Nieuwe | Shisoblad | Nori | Soja | Bieslook
Verfijnd en fris:
- “Ceviche Tomato” | Rode ui | Koriander
- “Sashimi Salmon” | Hete olie | Bieslook | Sesam
- “Crispy Duck” Salad | Pomelo | Verse kruiden | Pijnboompitten
Sushi specials (*):
- Crispy Nigiri | Sashimi van watermeloen | Basilicum
- Nigiri “Unaghi” | Gerookte paling | Ganzenlever | Shiso
- Gunkan | Noordzee krab | Kaffir | Kombu Dashi
Warm, geurig, verrassend:
- Gebrande asperge | Wortelcurry | Atjar | Kaffir | Sereh
- Coquille in kataifi | Yuzu | Truffel
- Zeewolf | Korianderbouillon | Dashi | Verse kruiden
Voor de echte culinaire liefhebber:
- Kingboleet | Pistache | Soja | Ingelegde groente | Gember
- Parelhoen BBQ aan tafel | Miso | Ingelegde komkommer
- Gelakte “krokante” sukade | Bonito | Gember | Bosui | Rijst
🔸 12 gerechten – €65,-
🔸 15 gerechten – €75,-
(Sushi specials met supplement – niet inbegrepen bij de 12-gerechten)
Lunchen bij Tollius!
Ja! Het voorjaar is daar, eindelijk! Wel is waar met horten en stoten en zo nu en dan nog wat dipjes, maar, het mag de lente pret niet drukken. We krijgen er culinair ontzettend veel energie van. De zon is als doping op je huid en als een smaakmaker in onze keuken. Want een nieuw seizoen betekent nieuwe producten om meer te koken. We hebben op onze a la carte kaart diverse nieuwe gerechten toegevoegd.
Vanaf vandaag serveren we onze a la carte gerechten, ook tijdens de lunch. Dus lekker a la carte lunchen bij Tollius tijdens de start van de lente en het voorjaar. We serveren in Juni ook ons izakaya menu tijdens de lunch. We zijn voor lunch geopend van woensdag tot en met zaterdag vanaf 12u. Reserveren kan online of telefonisch via 0334651793. Geniet mét en bij Tollius, reserveer en tot ziens!
|
Open Wijnen Wit
Arva Naturalis | La mancha | 8,-
Sauvignon blanc – Verdejo | 2022 Fles 40,-
Elegante wijn, tonen van citrus en groene kruiden
Lapolzella Clara| Umbrië | 8,50
Grechetto | 2022 Fles 42,50
Frisse wijn met frisse mineraliteit en wat amandel
Domaine Luneau-Papin | Loire | Muscadet | 9,-
Melon de Bourgogne | 2023 Fles 45,-
Wit fuit gecombineerd met citrus en ziltige tonen
Tesch | Nahe | Riesling Unplugged |2016 10,-
Ontwikkelt met rijpe tonen en wat honing Fles 100,-
Carpinus | Tokaji | Furmint | 2022 11,-
Vulkanische bodem geeft complexiteit en Fles 55
tonen van grapefruit ondersteund met houtgebruik
Terre de L’élu | Loire | Roc’h Vel | Chenin blanc 11,50
Sauvignon blanc | Vin de France | 2023 Fles 57,50
Uitgersproken frisse wijn met groenige tonen,
bijenwas en lange afdronk
Luc Pélaquié | Rhone | Lirac | Roussane- 12,-
Grenache blanc-Viognier | 2023 Fles 60,-
Intense en rijke wijn met geel fruit en Butterscotch
Open Wijnen Rood
Arva Naturalis | La Mancha | 8,-
Tempranillo-Cabernet sauvignon | 2021 Fles 40,-
Rijp donkerfruit met soepele afdronk
Manfredi | Barbera d’asti | 2021 8,50
Bosfruit gecombineerd met specerijen Fles 42,50
Terre de l’élu | Marco Polo | Grolleau noir | 9,-
Lorie | Vin de france | 2023 Fles 45,-
Sappig met tonen van Aardbeien en kruidige afdronk
La Selva | Toscane | Morellino di scansano | 10,-
Sangiovese | 2022 Fles 50,-
Kersenfruit gecombineerd met kruidige tonen en spannende afdronk
Clotilde Legrand | Saumur champigny | 11,-
Cabernet franc | 2022 Fles 55,-
Elegante wijn met veel donker fruit, viooltjes en aardse afdronk
Panamera| Californië | Cabernet sauvignon | 2021 12,
Intense wijn met veel donkerfruit en ceder Fles 60,-
Open Wijnen rosé
L’Opaline | Coteaux Varois en provence | 2023 9,-
Zachte en fruitige rosé met lichte smaken Fles 45,-