Bezig met laden
Tollius
  • Tollius
  • Menukaart
  • Catering
  • Konings zondag = Super Sunday
  • Contact & Reserveren
    • Vacatures
  • Menu Menu
  • Facebook
  • Instagram

Welkom in Restaurant Tollius.

Wat fijn om uw weer te mogen begroeten in ons Restaurant.

We bieden u de keuze om te genieten van het menu of te kiezen voor onze A la carte gerechten.

In de afgelopen acht jaar tijd heb ik geprobeerd om met mijn kookstijl een stempel te drukken op de gerechten in mijn restaurant.

De grote restaurantgidsen zeggen het na en prijzen Restaurant Tollius om zijn keuken, wijnassortiment en sfeer. Proef en beleef het!


A La Carte KaartCrazy Lobster menu Mei Lunch bij Tollius Zondag bij TolliusWijnkaart
VorigeVolgende

Voorgerechten
Noordzee Krab & Forel van ‘t Smallert €21
Dashi | Tom Kha kai | Courgette | Komkommer

Parelhoen “Surinaamse Roti” €24
Ganzenlever | Kwartelei | Masala | Kousenband

Ajo Blanco €19
Amandel | Perzik | Sperzieboon | Aceto Balsamico

Tussengerecht
Geroosterde Bloemkool €21
Verse truffel | Hazelnoot | Geitenkaas

Coquille “Vietnamese Bún Man” €22
Bouillon | Spicy Bimi | Krokante groente | Kruiden

Kalfszwezerik €24
Sesam | Gember | Groene Appel | Japanse gefermenteerde pruim

Hoofdgerechten
Witte Asperge €24
Wortelcurry | Atjar | Pistache | Kaffir | Koriander

IJsselmeer Snoekbaars€27
Kreeft | Saffraan Risotto | Venkel | Inktvis

Hollands Lam  €26
Spicy Lams Ragu | Polenta | Snijboon | Artisjok

 

Om te Delen(per 2 personen)
Zeetongfilet “a la meuniere” €77
Lardo | Morilles | Hollandse garnalen | Asperge

Graangevoerde Ribeye  (550 gram) €78
Morilles | Doperwt | Tuinboon | Lardo

Crazy Lobster menu €59
4 hartige Gerechten

Nagerechten
 Roodfruit €16
 Soepje | Vanille ijs | Limoen | Merengue

Gebakken Ganzenlever €16
Granny smith  | Calvados | Caramel

Selectie van Kazen van Tricht€19
Zeebeer | Appelstroop | Walnoten | Abrikoos

Affogato
| Vanille ijs | Espresso €9

Bij de koffie

Assortiment zoete hapjes (3 items)              €9
Baba au rhum
met vanilleroom
Verse Madeleine met zure room en framboos
Bonbon van Friandries Kers, Mascarpone en Hibiscus

Crazy Lobster menu!

Loopt het water je letterlijk in de mond, bij enkel het lezen van de titel. We snappen het helemaal. Want vanaf dinsdag 6 Mei serveren we en een 4 gangen Crazy Lobster menu.  Bij mooi weer op het terras. En de prijs voor dit 4 gangen menu, is echt een prikkie. Hoe lekker is dat!

Ons 4 gangen Crazy Lobster menu is een samenspel tussen uiteraard kreeft, en culinair smakelijke smaakgenoten. Harmonie op het bord, ongeëvenaarde smaakcombinaties met onder andere zeebaars, Aziatische dimsum én de klassieker surf & turf met kalfshaas. Uiteraard serveren we ook ‘gewoon’ a la carte gerechten. Voor de niet kreeft liefhebbers.

Crazy Lobster menu – 4 gangen

Zeebaars
Komkommer | Avocado | Kreeft | Tigermilk | Jalapeno

Dimsum
Zoet – Zure Bouillon | Kreeft | Krokante Groente | Kruidensla

Bouillabaisse
Rode mul | Kreeft | Venkel | Saffraan Aioli | Zuurdesem

Surf & Turf
Kalfshaas | Kreeft | Piccalilly | Pompoen | Groene Appel

Menuprijs €59,- pp

Reserveer online of telefonisch via 0334651793. Heel graag tot ziens!

Mei 2025 = Kreeft maand!

Tijdens het maken van onze plannen voor de mei 2025 maand én het besluit om deze maand te dopen tot kreeftmaand 2025, kregen we spontaan stevige trek. Want onze kreeften special in de maand mei, is een opsomming van waanzinnige 1/2 kreeft bereidingen. Klassiekers én eigen Tollius keuken pareltjes.

Kom alleen tijdens onze lunch genieten van onder andere onze 1/2 kreeft Thais, Tollius, Chinees, Newburg en dé culinaire smaakgigant Thermidor met oa gruyere. Ook onze bijgerechten verdienen een plek in de spotlights, wat te denken van loaded fries met kreeft, spaghetti aglio. Kortom, genieten. Kom lunchen bij Tollius. Uiteraard serveren we ook ‘gewoon’ a la carte gerechten. Voor de niet kreeft liefhebbers.

Kreeft Menu
½ kreeft “Newburg” Sherry | Mosterd | Dragon | Tabasco
½ Kreeft “Thais” krokante groente | Groene curry | Koriander
½ Kreeft “Chinees” Soja | Gember | Knoflook | Zwarte bonen | Spinazie
½ Kreeft “Thermidor” Spinazie | Hollandaise | Gruyere | Bieslook
½ Kreeft “Tollius” Gegrild | Gesmolten Beurre de Paris
½ Kreeft “Natuur” Kropsla | Mayonaise | Basilicum

€14,-  per halve Kreeft

Bij te bestellen
Loaded Fries Kreeft | Gruyere | Rouille | Bosui €8,-
Spaghetti “aglio olio” Rode peper | Knoflook | Peterselie €7,-
Kropsla Tomaat | Walnoot | ei | Mosterd dressing €7,-
Focaccia Olijfolie | Zeezout | Kruidenboter €7,-

Reserveren voor onze Crazy Lobster lunch special bij Tollius kan iedere vrijdag en zaterdag in mei, te weten 9, 10, 16, 23, 24, 30, 31 mei. Reserveren kan online of telefonisch via 0334651793. De maand mei is genieten van de geweldige smaak van kreeft bij Tollius.

Lunchen bij Tollius!

Ja! Dé lente is daar, eindelijk! Wel is waar met horten en stoten en zo nu en dan nog wat dipjes, maar, het mag de lente pret niet drukken. We krijgen er culinair ontzettend veel energie van. De zon is als doping op je huid en als een smaakmaker in onze keuken. Want een nieuw seizoen betekent nieuwe producten om meer te koken. We hebben op onze a la carte kaart diverse nieuwe gerechten toegevoegd. 

Vanaf vandaag serveren we onze a la carte gerechten, ook tijdens de lunch. Dus lekker a la carte lunchen bij Tollius tijdens de start van de lente en het voorjaar. Proef onder andere van kreeft, thai beef en zeetong. We zijn voor lunch geopend van woensdag tot en met zaterdag vanaf 12u. Reserveren kan online of telefonisch via 0334651793. Geniet mét en bij Tollius, reserveer en tot ziens!

Zondag bij Tollius!

Zondag bij Tollius is vanaf as zonadag weer te reserveren, twee keer per maand. We hebben de volgende datums ingepland staan 13 en 27 April, 11 en 25 Mei en 8 en 15 juni. 

Tollius serveert tegenwoordig a la carte gerechten, maar op de Zondag bij Tollius serveren we een gevarieerd menu van betrouwbare ingrediënten en heerlijke smaken. Barry kookt tijdens hetgeen hij zelf voor handen wil hebben. Hiermee maakt hij 9 gerechten voor slechts €45 per persoon. We ontvangen je tussen 12u en 13u en je gaat naar huis als je culinair voldaan bent. Zondag bij Tollius is een garantie voor een ‘lazy sunday’ met  Barry en zijn zondagteam.
 

Zondag bij Tollius – 

Bentobox
Cecina de Leon | Panne Carasau | Pittige Cornichons
“Roereitje” | Truffel | Bieslook
Nigiri | Ganzenlever | Paling | Soja | Shiso
Blini | Gerookte Zalm | Bieslook | Kruidensla

Menu
Coquilles | Tijgermelk | Komkommer | Rode Peper | Basilicum
Bloemkool | Pittige Pinda | Groene Curry | Kruiden
Gelakte Shortribs | “Aziatische stijl” | Pompoen | Appel | Witlof
“Cornetto” Olde Remeker, | Vijgen | Walnoot
Framboos | Witte Chocolade | Rode Wijn | Basilicum

(Dit menu hierbij boven is een voorbeeldmenu, het menu van de zondag wisselt voortdurend)

Reserveren voor Zondag bij Tollius kan online of telefonisch via 0334651793. We hebben beperkte beschikbaarheid, dus vol=vol. Heel graag tot ziens!
Wijnkaart

Open Wijnen Wit
Arva Naturalis | La mancha |                                    8,-
Sauvignon blanc – Verdejo | 2022                 Fles 40,-
Elegante wijn, tonen van citrus en groene kruiden

Lapolzella Clara| Umbrië |                                         8,50
Grechetto | 2022                                                  Fles 42,50
Frisse wijn met frisse mineraliteit en wat amandel

Domaine Luneau-Papin | Loire | Muscadet |       9,-
Melon de Bourgogne | 2023                            Fles 45,-
Wit fuit gecombineerd met citrus en ziltige tonen

Tesch | Nahe | Riesling Unplugged |2016            10,-
Ontwikkelt met rijpe tonen en wat honing  Fles 100,-

Carpinus | Tokaji | Furmint | 2022                        11,-
Vulkanische bodem geeft complexiteit en     Fles 55
tonen van grapefruit ondersteund met houtgebruik

Terre de L’élu | Loire | Roc’h Vel | Chenin blanc 11,50
Sauvignon blanc | Vin de France | 2023     Fles  57,50
Uitgersproken frisse wijn met groenige tonen,
bijenwas en lange afdronk

Luc Pélaquié | Rhone | Lirac | Roussane-                12,-
Grenache blanc-Viognier | 2023                       Fles 60,-
Intense en rijke wijn met geel fruit en Butterscotch

Open Wijnen Rood
Arva Naturalis | La Mancha |                                          8,-
Tempranillo-Cabernet sauvignon | 2021           Fles 40,-
Rijp donkerfruit met soepele afdronk

Manfredi | Barbera d’asti | 2021                                   8,50
Bosfruit gecombineerd met specerijen                Fles 42,50

Terre de l’élu | Marco Polo | Grolleau noir |              9,-
Lorie | Vin de france | 2023                                    Fles 45,-
Sappig met tonen van Aardbeien en kruidige afdronk

La  Selva | Toscane | Morellino di scansano |          10,-
Sangiovese | 2022                                                    Fles 50,-
Kersenfruit gecombineerd met kruidige tonen en spannende afdronk

Clotilde Legrand | Saumur champigny |                      11,-
Cabernet franc | 2022                                               Fles 55,-
Elegante wijn met veel donker fruit, viooltjes en aardse afdronk

Panamera| Californië | Cabernet sauvignon | 2021 12,
Intense wijn met veel donkerfruit en ceder       Fles 60,-

Open Wijnen rosé
L’Opaline | Coteaux Varois en provence | 2023        9,-
Zachte en fruitige rosé met lichte smaken        Fles 45,-

 

Contactgegevens

Restaurant Tollius
Utrechtseweg 42
3818 EM Amersfoort
033 465 1793
info@tollius.nl

 

ALGEMENE VOOWAARDEN

Openingstijden

Lunch
Woensdag t/m zaterdag
12:00 tot 14:00

Diner
Dinsdag t/m zaterdag:
vanaf 17.30 tot 23.00 uur

Zondag bij Tollius -  twee keer per maand

© Tollius | Tollius
  • Facebook
  • Instagram
Scroll naar bovenzijde